måndag 12 december 2011

Musik - Glödgar vår strävans brasa.

Jag tänkte, för ovanlighetens skull, tipsa om lite musik.
Musik för er som gillar hiphop och reggae, musik om veganism, kampanda, solidaritet, självtro och -anda.

Svenska akademien: Rödgrön reggae/hiphop när den är som bäst. Med rötterna i Landskrona, Skåne, ångade Svenska akademien på i flera år, med texter om att man måste tro på sig själv, komma upp ur soffan och få göra´t gjort. Med Carl-Martin "Sture Allén d.y" Vikingsson och Ivan "General Knas" Olausson i fronten skanderar de ut de svagas viljan till annat, viljan till förändring med kärlek, inte pengar, som grund.
En låt som är relevant att tipsa om, då detta är en djurrättsblogg, är såklart "ProteinPornografi".

Sedan vill jag även tipsa om Mårten "Promoe" Edh, som med sin tunga hiphop skanderar både veganism och antikapitalism. Skivorna som jag särskilt vill tipsa om är Long distance runner, och White Man´s Burden. Låtar på dessa skivor som jag verkligen kan tipsa om är "Long distance runner", "Constant Consumption", Fast Food World" och "Songs of Joy".

Hoppas ni finner musiken bra och tar till er dess budskap, vilket kan sammanfattas med orden: Vägra låta dig styras, tro på dig själv och det du tror på och få göra´t gjort!

Kärlek och respekt till er, mina systrar och bröder! Kampen mot förtrycket går vidare, med kärlekskrigare ständigt i fronten.

1 kommentar:

  1. Det finns ett superbra metal band som heter Arch Enemy, sångaren Angela är vegan och på deras senaste album finns en låt som heter "cruelty without beauty" som handlar om hur vi behandlar djur i världen idag. Bandet hade även ett samarbete med djurens rätt. Hoppas någon gillar tipset. Jag älskar metal och har saknat både kvinnliga musiker och någon som tar upp djurrättsfrågor, men här är då detta superband!

    SvaraRadera