måndag 10 september 2012

Pälsdemonstration!

Djurrättsalliansen har just nu en kampanj under vilken man försöker stänga skånes 6 sista minkfarmer, och lördag den 13/10 kommer en demonstration mot Kenneth Helds Minkfarm i Svedala!

Jag vill med detta inlägg uppmana att alla som kan att komma dit!

Anledningen till att jag vill att så många som möjligt ska ta sig till denna demonstrationen är enkel, men ack så ömmande och omfattande: Just i detta nu sitter omkring 1 000 000 minkar inspärrade i 30x90cm stora burar, utan möjlighet till att röra sig i vatten, vara ensamma, eller några av de andra naturliga beteenden som hör dessa djur till; minkar är solitära djur, som endast lever tillsammans under parning och de första tolv veckorna när valparna är tillsammans med sin moder (på minkfarmer får valparna endast vara med sin mamma i 8 veckor, alltså bara två tredjedelar av den naturliga tiden), och en mink ensam har vanligtvis ett revir som är ca 1-6km långt och alltid sträcker sig längs vatten.
Många minkar på svenska farmer visar upp s.k stereotypt beteende*, vilket beror på den psykologiska nedbrytningen det innebär att sitta instängd i en trång, trång bur, utan möjlighet att bete sig naturligt.

Alla dessa minkar - alla 1 miljon av dem - kommer i vinter att gasas ihjäl av koldioxid, enbart för människans fåfängas skull. Är du en av dem som inte vill att detta ska ske, som vill att dessa vackra djur förtjänar bättre, och framför allt förtjänar att leva naturligt, försök då att ta dig till Svedala den 13 oktober för att demonstrera emot Kenneth Helds Minkfarm!

Det må bara vara en farm i mängden, men om vi lyckas stänga den så innebär det slutet på tusentals och åter tusentals individers lidande; bara vi har makten att stoppa denna horribla industri; det är bara oss djuren har att räkna med för ett stopp på industrin!


Gå med i kampen och visa ditt missnöje! Demonstrationen hålls som sagt i Svedala, vid Kenneth Helds Minkfarm, den 13/10-12 klockan 13:00-15:30.
Samåkning kommer arrangeras från Stockholm, Göteborg, Jönköping,  Malmö och Örebro.
Demonstrationen har tillstånd.

För mer information om demonstrationen, klicka här.

Hoppas så många som möjligt kan komma - vi kan inte låta Kenneth Held och alla de andra minkfarmarna fortsätta plåga djur; detta måste få ett stopp NU!

Kärlek och respekt!

//Patrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar