tisdag 4 oktober 2011

Ett liv som gris, filmat av Djurrättsalliansen.

Här är en video som Djurrättsalliansen under två år filmat på ett flertal svenska grisfarmer.
Jag får be om ursäkt för språket, men världens bästa djursskyddslagar? My ass!
Detta är en video som jag tycker att hela sveriges befolkning borde se, så att folk inser vad som faktiskt ligger bakom julskinkan på bordet eller fläskbitarna och baconet de trycker i sig.
Jag vill varna känsliga tittare för väldigt starka bilder!

I Sverige mördas varje år 3000000 grisar*, och få vet beklagligt nog beklagligt nog inte vad som försiggår bakom dörrarna till de industriella uppfödningsanläggningarna. I den här videon visas verkligheten och den är långt ifrån vacker; grisar som ligger döda i sina stallar; griskultingar som slåss och skadar varandra; grisar som pga de sjuka förhållandena under vilka de tvingas leva, äter på sina döda familjemedlemmar.
Grisar är väldigt renliga djur, men tvingades på många av farmerna att leva i, och vara täckta av, sin egen avföring. Grisar behöver även material för att bygga ett tryggt bo för sig själv och sina barn, men på många av farmerna fanns inte ens hö att tillgå.

Djurrättsalliansen polisanmälde 92 grisfarmer, och en av dem var grisfarmen Blackstaby Gris AB, som anmäldes för brott mot djurskyddslagen på 12 punkter (farmen ägs av fd. ordföranden för Swedish Meats. Självklart lades förundersökningen ned, trots över 4 timmar filmat material och flera hundra bilder. Istället blev de två som vittnat om missförhållandena anmälda för olaga intrång, samtidigt som fd. ordföranden för Swedish Meats stämde Djurrättsalliansen på närmare en miljon(!) kronor.

Såhär får det verkligen inte gå till! När modiga, vackra människor vittnar om orätter och missförhållanden blir de åtalade, istället för att den som verkligen har felat får stå till svars för vad han gjort.
Du kan stödja vittnena och Djurrättsalliansen genom att klicka här.

Här är ännu en film som visar enbart grisfarmen Blackstaby Gris AB:

Jag vill återigen varna för starka bilder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar